Répcelakon megújult a 86-os főút 2,2 kilométeres szakasza

2014.05.08. 20:43

343,5 millió forintba került. Szombathelynél is folytak felújítási munkálatok.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az országos szinten 34 milliárd forint összértékű útfelújítási munkálatainak keretében felújította külső kivitelezők bevonásával a 86-os Rédics-Szombathely-Mosonmagyaróvár főút 2,2 kilométeres Répcelak belterületi szakaszát bruttó 343,5 millió forintból. A műszaki átadás-átvételi folyamat a napokban zárult le - közölte lapunkkal Pécsi Norbert Sándor, a cég kommunikációs osztályvezetője.

Répcelak belterületén megújult a 86-os főút mintegy 2,2 kilométer hosszon, bruttó 343,5 millió forintból. A mintegy két hónapos munkavégzést követően a műszaki átadás-átvételi folyamat 2014. április 15-én indulhatott el, a napokban pedig sikeresen le is zárult.

A beruházás keretében a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kiválasztott kivitelező félpályás forgalomkorlátozások, illetve jelzőőrös forgalomirányítás mellett a nyomvályús, repedezett burkolatot lemarta és a felújításra kerülő teljes felületen új kötő- és kopóréteget épített be, összesen mintegy 11 centiméter. vastagságban. A felújított szakaszon új burkolati jeleket festettek fel a kivitelező munkatársai.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában a 86-os főút több szakaszán is végeztek felújítási munkákat a kivitelezők a nyomvályúk és felületi egyenetlenségek megszüntetését célzó országos, összesen csaknem 34 milliárd forint értékű program keretein belül. Így Répcelak átkelési szakaszán kívül Szombathely határában a MOL benzinkútnál lévő körforgalomtól a 87-es főúti felüljáróig 0,7 kilométer hosszon, a Szombathely déli elkerülő úton 3,2 kilométer hosszon, valamint Szombathelyen a Petőfi telepen 0,9 kilométer hosszon valósultak meg a munkálatok. Ezek a fejlesztések szintén lezárultak. A felsorolt beruházásoknak összköltsége eléri a 703 millió forint.

A rekonstrukció eredményeképpen a felújított útszakaszok jobb utazáskényelmi feltételeket biztosítanak a közlekedőknek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. pedig mindent megtesz azért, hogy a felújított útszakasz hosszú távon is jó állapotban maradhasson.

.