Körmendtől Zala megye határáig felújították a 86-os utat

2015.07.31. 20:50

A 9,2 kilométer hosszú szakaszról van szó.

Néhány nappal ezelőtt arról számoltunk be, hogy 4,1 milliárd forintos beruházással elkészült a 8-as főút Vasvár és Körmend közötti 12,4 kilométeres szakaszának felújítása.

Nos, ma is nagyon hasonló hírünk van. 

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) sajtóközleményében arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a cég Körmendtől Zala megye határáig elvégezte a 86. számú  főút 11,5 tonnás burkolaterősítését.

Körmendtől és Zala megye határáig felújították 86-os utat

A 9,2 kilométer hosszú felújítás 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával készült el.

Körmendtől és Zala megye határáig felújították 86-os utat

A projekt keretében a korábbi 6 méter széles burkolatot 7,5 méterre szélesítették, valamint a szakasz teljes hosszának 40 százalékán a rossz állapotú burkolatot teljesen átalakították. Körmendnél átépítették a 8-as és 86-os számú főutak körforgalmi csomópontját, a 86-os számú főút szőcei csomópontjában külön járdát is építettek.

Körmendtől és Zala megye határáig felújították 86-os utat

V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője elmondta: „Az infrastruktúra-fejlesztés kiemelten fontos, hiszen ezáltal tudjuk növelni a térség versenyképességét, összekötjük a településeket, és növeljük a közlekedők biztonságát és a komfortérzetét.”

.