Kínai bolt nyílt a bizományi helyén

alon.hu

2004.12.09. 19:59

A néhány héttel ezelőtt bezárt Thököly utcai Bizományi Áruház helyén immár teljes lendülettel működik Szombathely új, nagyméretű kínai áruháza.

Néhány hónappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy a Hunyadi úti bútorbolt helyén nagy alapterületű kínai áruház nyílott.

Aki olvasta az akkori cikkünket, annak sok újdonsággal nem számolhatunk, ugyanis a történet és a paraméterek nagyon hasonlóak. Szombathely új kínai áruháza szintén tekintélyes alapterületű, hiszen a volt bizományi minden utcafrontra néző helyiségét beteríti, és a fellelhető áru is nagyjából ugyanaz: cipők, ruhák, játékok a megszokott nyomott árakon, kiegészítve faliórákkal, világítós képekkel, és a szezonra való tekintettel jelentős a felhozatal esztétikailag lenullázott karácsonyfa díszekből.

Akinek ez az igénye, vagy sajnos csak ennyire futja a pénztárcájából, természetesen örül az új lehetőségnek, főleg ha olyan ruhákra akad, amelyek megegyeznek a szomszédban levő belvárosi butikok kínálatával, csak éppen itt negyed áron kínálják. (A rossz nyelvek szerint a hasonlóság nem véletlen, mert a beszerzési hely olykor ugyanaz.)

Az azonban továbbra is jelképes és mélyen elgondolkodtató, hogy immár a sokadik belváros közeli, frekventált helyen levő szombathelyi üzlethelyiségről derül ki, hogy gazdaságosan csak a kínai kereskedők tudják üzemeltetni.

Valami nincs itt rendben.

Amúgy ott jártunkkor éppen a Vám és Pénzügyőrség egyenruhás emberei válogattak a rózsaszín női ruhák között, először azt hittük, hogy a családnak lesz valami ünnepi ajándék, de később láttuk, elbeszélgetésre hívják a tulajt. Erre pedig csak bólintani tudtunk, pedig nem akarunk senkinek semmi rosszat.

Mivel nem óhajtunk még több önismétlésbe bocsátkozni, kérem, inkább kattintsanak ide.

.