Indul a nagycenki kisvasút

MTI

2008.04.04. 20:23

A múzeumvasút 2008. április 5-től október 12-ig szombaton, vasárnap és munkaszüneti napokon közlekedik menetrend szerint. A gőzmozdonyt utasok is vezethetik.

Április 5-étől, szombattól újra üzemel a nagycenki kisvasút. A múzeumvasút az idei évtől kezdve az osztálykirándulások időszakában - májusban és júniusban - három-három pénteki napon is menetrend szerint közlekedik, a hagyományos hétvégi és munkaszüneti napi közlekedési rendet kiegészítve.

Április 5-én, 9.00 óra után pár perccel az András nevű kisgőzös sípszójával újra elindul a több mint 30 éves Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút.

A múzeumvasút 2008. április 5 - október 12-ig szombaton, vasárnap és munkaszüneti napokon közlekedik menetrend szerint. Az osztálykirándulások időszakában pedig májusban és júniusban három-három pénteki napon is várja a látogatókat. A hétköznapokra különvonat is rendelhető a GYSEV Zrt.-nél.

A Fertőboz - Barátság - Nagycenk állomások között közlekedő, keskenynyomtávú vasutat a GYSEV Zrt. üzemelteti, a kalauzok, sorompókezelők, váltókezelők viszont kisvasutasok. Andrást, a 20. század első éveiben épített gőzmozdonyt akár az utasok is vezethetik felügyelet mellett, díjfizetés ellenében. A mozdony vezetését a vasúttársaság oklevéllel igazolja.

A "Kastély" állomás melletti parkban látható kisvasúti járművek állandó kiállítása díjmentesen látogatható. A járművek megtekintése révén a látogató áttekintést kap az ország vidékein közlekedett mozdonyokról és kocsikról.

A kisvasút menetrendjéről és díjszabásáról bővebb információ a gysev.hu honlapon a múzeum vasút menüpontban olvasható.

.