Költészet napi rendezvények Szombathelyen

alon

2013.04.10. 13:36

Több helyszínen is megemlékeznek a napról.

Országos mese-, vers- és novellaíró pályázat eredményhirdetésével, magyar költők megzenésített verseinek előadásával, valamint a Verssoroló elnevezésű általános iskolai versenyt lezáró gálaműsorral tisztelegnek a költészet napja előtt Szombathelyen.

    A Derkovits Gyula Általános Iskolában már hagyománnyá vált Verssoroló keretében ötödik alkalommal szavazhattak a város diákjai a legszebb versekre. A legtöbb szavazatot kapott költeményeket ünnepélyes gálaműsor keretében adják elő péntek délután a szombathelyi Weöres Sándor Színházban.

    A Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Polgári Egyesület Szombathelyért közös szervezésében magyar költők megzenésített verseivel várják az érdeklődőket szintén pénteken 17 órától a könyvtárban, ahol a Tarisznyások együttes tagjaival is találkozhatnak az érdeklődők.

    Szombathelyen a Simon István Általános iskolában tartják pénteken koradélután a XIX. Országos József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró pályázat eredményhirdetését, szombaton este pedig még mindig a költészet napja rendezvényeihez csatlakozva "Átlátszó víz legyen..." címmel Cseh Tamás-emlékestet rendeznek a Magház KultúrKocsmában.

.