Október közepétől újabb 10 százalékkal csökkenhetnek az energiaárak

MTI

2013.05.28. 08:11

Folytatódik a rezsicsökkentés.

A Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője, Németh Szilárd elmondta: vizsgálják egy 30 százalékos csökkentés lehetőségét is.

Az Országgyűlés közben egy módosító indítványról tárgyalt, amely július elsejétől 10 százalékkal csökkentené a háztartási PB palackok árát is. Számítások szerint a júliusi és a tervezett októberi rezsicsökkentésnek köszönhetően egy átlagos család akár évi 95 ezer forintot is megtakaríthat.

Október közepétől további tízszázalékos csökkenés következik az energiaárakban, de folyik a vizsgálata egy még jelentősebb mérséklésnek is - mondta a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője az M1 Ma Reggel című műsorában. "Minimum 10 százalékkal kell csökkennie október 15-től az energiaáraknak, de meg fogjuk vizsgálni azt, hogy összességében elérhető legyen a 30 százalék körüli csökkenés" - mondta Németh Szilárd.

A Fidesz szóvivője, Selmeczi Gabriella az újabb rezsicsökkentéssel kapcsolatban azt mondta, az az eddigiekkel együttvéve egy átlagos családnak évente akár 95.000 forintos megtakarítást is jelenthet.

Az MSZP továbbra is támogatja a rezsicsökkentést - mondta Török Zsolt az MTI-nek. A Szocialista Párt szóvivője ugyanakkor hozzátette: az MSZP igazságosabb, nagyobb mértékű és munkahelyteremtő rezsicsökkentést és az élelmiszerek áfájának mérséklését javasolja.

A rezsicsökkentés hétfőn is napirenden volt az országgyűlésben. Ma például a PB gázpalack és a szennyvíz szippantás díjának 10 százalékos csökkentéséről tárgyaltak.

.