Hiánycikk lett a pad a kampányban

alon

2014.11.10. 15:36

A politikusok folyamatosan átadtak, avattak, amíg el nem fogytak a padok és a köztéri játékok. Három szombathelyi pad nyomába eredtünk.

Az elmúlt heti városi közgyűlésen Horváth Attila, a baloldal képviselője felvettette: az oladi városrészen régóta hiányzik három pad. A városatya kritizálta a SZOMPARK munkáját, amiért a mai napig nem oldotta meg a problémát.

A képviselőnek Lakézi Gábor, az önkormányzat városüzemeltetési osztályvezetője válaszolt: a késlekedés nem a SZOMPARK hibája, a padokat forgalmazó cég nem tudta leszállítani a megrendelést. Méghozzá azért nem, mert az önkormányzati választás miatt az elmúlt hetekben az átlagosnál sokkal több padra, illetve köztéri bútorra volt szükség, ezért a korábban megszokott szállítási határidőket nem tudták tartani.

Felhívtuk Kiss Dávidot, a SZOMPARK ügyvezetőjét, aki előtt nem ismeretlen az oladiak problémája, és megerősítette a Lakézi Gábor által elmondottakat.

Hozzátette: Szombathelyen augusztustól sokkal több köztéri bútort rendeltek, mint amennyit a korábbi években, amikor a nyár vége, az ősz eleje nem kampányidőszak volt. Ez a sokkal több konkrétan három-négyszeres mennyiség. Így fordulhatott elő az, hogy Oladban három padra kell hosszabb ideje várni.

A SZOMPARK nem egy forgalmazótól rendel köztéri bútorokat, hanem az elérhető kínálatból választja ki az árban és minőségben legmegfelelőbbet, ez azonban nem jelenti azt, hogy az ugrásszerűen megnőtt megrendelés-mennyiség nem okoz gondot a gyártóknak és a forgalmazóknak.

Kiss Dávid felhívta a figyelmet arra, hogy a parkfenntartó már elkészítette az Oladba szánt padok alapját, ezért amint megérkeznek, kihelyezik azokat.

Megkerestünk egy szabadtéri bútorokat forgalmazó céget is, ahol megtudtuk: országos jelenség, hogy a választási kampány időszakában ugrásszerűen megnő a padok és a különféle szabadtéri játékok iránti kereslet.

Jellemző, hogy ilyenkor azonnali szállításra lenne igény, mert a megrendelést a választás előtt, az utolsó pillanatban adják le, holott nem ritka, hogy az árajánlat kérése egy évvel korábban megtörtént.

A forgalmazó felhívta a figyelmet arra, hogy a megrendeléseket alapesetben néhány hetes átfutási idő után tudják teljesíteni. De van olyan külföldi partnerük, amely eleve hét–kilenc hetes határidőt vállal.

A magyar gyártók az elmúlt néhány hónapban szinte folyamatosan dolgoztak. Csak most kezd normalizálódni a helyzet, ami azt jelenti, hogy már nincs szükség arra, hogy hétvégi műszakokat is vállaljanak.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a jövőben ilyen szempontból nyugalmasabb időszak következik, hiszen választás legközelebb 3,5 év múlva lesz.

.