Mark Zuckerberg is üzent a párizsi merénylőknek

alon.hu

2015.01.09. 09:09

A Facebookon írta meg véleményét.

Néhány évvel ezelőtt Pakisztánban egy szélsőséges szemléletű ember azért harcolt, hogy engem halálra ítéljenek, mert a Facebook nem volt hajlandó betiltani a Mohamedről szóló sértő tartalmakat – írja Zuckerberg, a közösségi oldal alapítója.

Azért álltunk ki a dolog mellett, mert a különböző vélemények – még ha olykor bántók is – teszik a világot jobb és érdekesebb hellyé.

A Facebook mindig is egy olyan hely lesz, ahol az emberek szerte a világban megoszthatják egymással a nézeteiket és gondolataikat. Bár betartjuk az országok törvényeit, de azt sosem fogjuk hagyni, hogy egy ország vagy csoport mondja meg, hogy az emberek mit oszthatnak meg a világhálón – nyomatékosított Zuckerberg.

A magam szélsőségekkel szembeni tapasztalatomra alapozva a tegnapi támadásról azt mondom, hogy mindenkinek vissza kell utasítania, hogy egy szélsőséges csoport elhallgattassa a világon bárki más véleményét.

Nem fogom hagyni, hogy ez megtörténhessen a Facebookon. Elköteleztem magam, hogy egy olyan rendszert építek fel, ahol mindenki az erőszaktól való félelem nélkül nyilváníthat véleményt.

Azt gondolom az áldozatokról, a családjukról, a francia emberekről és mindenki másról a világban, akik úgy döntenek, hogy megosztják a véleményüket és ötleteiket, hogy ha ezt teszik, az bátorság – hangsúlyozta.