A Savaria Karneválon hol tudom megkóstolni?
A szakmai zsűrit egyértelműen a Claudia Cukrászda által készített, Claudius Kedvence győzte meg a legjobban. Ez a vaníliás-málnás tortakülönlegesség nyerte el a Karnevál Tortája díjat.
A Karnevál Tortáját az idei Ország Tortáival együtt a XVI. Savaria Történelmi Karneválon külön erre a célra kialakított pavilonokban bárki megkóstolhatja majd, melyet a környék cukrászatai felváltva fognak elkészíteni, és értékesíteni a rendezvény alatt.
A Karnevál Fagylaltjából: a vépi mÁmor Cukrászda által készített Hedónia névre keresztelt, hűsítő finomságból is rengeteg gombóc csúszik le majd a rendezvény ideje alatt. Utóbbi egy datolyás fagylalt, sós karamell szószos, kesudiós ízesítéssel.
Így készül a 2015-ös Savaria Karnevál tortája, Claudius Kedvence.
KARNEVÁL TORTÁJA 2015
Claudius Kedvence hivatalos receptúra
HOZZÁVALÓK ÖSSZEGEZVE:
Claudius Kedvence
Claudius Kedvence elkészítés:
Gyümölcsös lapok:
A két egész tojást összemelegítjük, majd habbá verjük. A vajat megolvasztjuk, ezután az olajjal, és a tejjel a habba csorgatjuk. A lisztet, a sütőport, és a fahéjat összekeverjük, és hozzáadjuk a málnát. Óvatosan a habos keverékhez adjuk.
Végül két darab, 23 cm átmérőjű lapot sütünk belőle.
Málnakrém:
A zselatint vízzel duzzasztjuk, amíg össze nem áll. A málnát felfőzzük, kihűtjük, ezután átpasszírozzuk. A málna krémből 25 dkg-ot félreteszünk. A maradékot kristálycukorral, és a duzzasztott zselatinnal összeforraljuk. A kihűlés után, a tejszínhabbal összekeverjük.
Málnazselé:
A málnakrémet a zselatinnal összemelegítjük, felforraljuk, és a felhasználásig félre tesszük.
Vaníliakrém:
A tejet, és a tejszínt összekeverjük. 5 evőkanállal kiveszünk belőle, és a tojássárgájával, és a pudingporral összekeverjük - a maradékot felforraljuk a kristálycukorral, majd besűrítjük, és hozzáadjuk a fehér csokit. Addig keverjük, míg el nem olvad. Alaposan kikeverjük, végül kihűtjük, ezután a tejszínhabbal is összekeverjük.
Zselatin:
A cukrot és a zselatinport összekeverjük 5 evőkanál vízzel. A maradék vizet melegítjük, és még forrás előtt a zselatinos keveréket hozzáadjuk, felforraljuk.
Málna jam:
Díszítés: