Ebből merész következtetést vonunk le.
Szombaton az MTI arról számolt be, hogy a magyar sertéshús fogyasztását ösztönző marketingprogramot indít a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) - hangzott el 77. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron, szombaton Budapesten.
A VHT szakmai napján Dúl Udó Endre, a szakmaközi szervezet munkatársa elmondta: a Hús és egészég elnevezésű középtávú marketingprogram célja az, hogy 2020-ig évente fejenként egy kilogrammal növekedjen a Magyarországon előállított sertéshús belföldi fogyasztása.
A szakember hangsúlyozta: ez azért fontos az ágazatnak, mert
az elmúlt húsz évben Magyarországon a felére, 23-25 kilogrammra esett vissza az évente, fejenként elfogyasztott sertéshús mennyisége.
A marketingprogrammal csökkenthető az importtermékek aránya is a belföldi piacon - tette hozzá.
Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen lesz a kampány, de Rogán Antal néhány hónapja még úgy tudta, Magyarországon sertéshúsból fogy a legtöbb. Holott csirkéből. Valósznűleg azóta már másképp gondolja.
Ezekben az illegális bevándorlástól hangos időkben talán nem árt tudni, hogy Franciaországban hordozható szerkezettel ellenőrizhetik a muszlimok azt, hogy tartalmaz-e sertéshúst az étel, amit el akarnak fogyasztani. Nekik még hordozható szerkezetekre is telik, nem hogy húsra.
A sertésekhez kapcsolódik utolsó videónk is: a hurkaevést már évtizedekkel ezelőtt népszerűsítették. Biztosan sokan emlékeznek rá.
Végül pedig bár nem akarjuk, mégis merész következtetést vonunk le: a sertéshús fogyasztását valószínűleg akkor lehetne érdemben növelni, ha a vásárlók a jelenleginél magasabb bérekért dolgoznának.