Elhunyt a Haladás egykori csapatkapitánya

2016.06.11. 06:06

Garics György 62 éves volt.

Hosszan tartó, súlyos betegség után pénteken elhunyt Garics György, a Szombathelyi Haladás egykori csapatkapitánya, akinek fia, ifjabb Garics György tagja az osztrák labdarúgó-válogatottnak, mely a magyarok ellen készül a franciaországi Európa-bajnokságon.

Fotó: valogatott.blog.hu

A 62 évesen elhunyt korábbi futballistáról Király Gábor, a magyar válogatott kapusa emlékezett meg saját honlapján: "Felfoghatatlan, hogy olyan emberek távoznak, akik gyerekkorom meghatározó egyéniségei voltak."

A 103-szoros válogatott Király emlékeztetett rá, hogy Garics György sokat segített neki, amikor 1997-ben a Hertha BSC-hez igazolt Szombathelyről.

"Fia, ifj. Garics Gyuri szép karriert futott be és még jó pár év előtte áll. Eljött egy hihetetlen nehéz pillanat mindenki számára: a következő mérkőzésen Ausztria ellen lép pályára a magyar válogatott. Gyurci az osztrák színeket erősíti, de szombathelyi születésű és sosem felejti, hogy honnan indult" - írta Király Gábor.

Wolfgang Gramann, az osztrák válogatott médiaigazgatója azt mondta, ifj. Garics nem utazik el, Mallemortban marad a válogatottal.

A magyarok kedden Bordeaux-ban játsszák első csoportmérkőzésüket az osztrákok ellen.

.