Fogyatékkal élőkkel horgásztak együtt

2016.06.06. 08:06

Élményekkel teli nap volt.

A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége együttműködésében egy barátságos közös horgászdélutánt szervezett a horgászok és fogyatékkal élő emberek részére.

A program csütörtök délután kettő órakor vette kezdetét a Szombathelyi Csónakázó tavon. A kezdést egy kicsit megzavarta a hirtelen jött zápor, de a szervezők áthidalva a problémát fedett helyen megtartották a horgászati alapismeretekről szóló bemutatót, illetve bemutatták egymásnak a horgászokat és a fogyatékkel élő résztvevőket. A Fogyatékkal Élőket Ellátó Közhasznú Nkft. részéről Juranovits-Racker Rita szolgálatvezető, míg a  Vas Megyei Horgász Szövetség részéről Puskás Norbert ügyvezető elnök köszöntötte a megjelenteket.

A barátságos versenyen a segítő horgászok csapatokba rendezve 22 fő fogyatékkal élő „újdonsült pecással” mérték össze tudásukat. A szervezők minden csapatnak rendelkezésére bocsátottak két darab négy méteres spiccbotot szerelékekkel, illetve csalit a sikeres horgászathoz.

Az induló pecás csapatokban voltak megyei élversenyzők, halászati őrök, pedagógusok, egyesületi vezetők és szenvedélyes csónakázó tavi horgászok. A „verseny” mindössze két órát tartott, de felejthetetlen élményt jelentett a horgászoknak és a fogyatékkal élőknek, valamint a szervezőknek is. 

Minden csapat fogott halat, a legjobb Galántai Szandra - Török Zoltán -  Baracska Tibor trió 1420 grammal végzett az első helyen. A szákokban mérlegeléskor keszegek, kárászok, sügérek, valamint küszök voltak többségében. A második helyen Mikos Eszter - Varga Bálint - Málovics Norbert csapata végzett, mindössze 20 grammal lemaradva a dobogó legfelső fokáról. A harmadik helyen Kádi Szabolcs - Életes Gábor  - Baranyai Zoltán végzett szintén szoros versenyben 1340 gramm fogással, a negyedik helyezett Halász Julianna - Faller Tamás - Németh Levente csapata lett 1330 gramm összfogással.

Az élményekkel teli nap vacsorával egybekötött közös eredményhirdetésen a Tóvendéglőben zárult. Az eredmények ismertetése előtt Juranovits-Racker Rita szolgálatvezető köszönetét fejezte ki a Vas Megyei horgász Szövetségnek és a jelenlévő horgászoknak, valamint minden pecásnak egy fogyatékkal élők által készített emléktárgyat és köszönő levelet adott át. Puskás Norbert ügyvezető elnök zárszavában elmondta, hogy látva az első Intergrált Horgásznap sikerét felajánlotta, hogy a jövőben is igyekszenek hasonló közös programokban partnerek lenni. A versenyen minden induló emlékérmet és egyéb ajándékokat vehetett át.  

További képek

Részletes eredmények

Galéria

.