A rábapatyi Horogra Akadva csapat nyerte az idei megyei iskolai horgászvetélkedőt

2016.06.07. 08:06

Általános iskolák négyfős csapatai nevezhettek.

A XI. Vasi Vizeken Általános Iskolai Vetélkedő a szombati napon Vaskeresztesen helyszíni fordulóval ért véget.  A vetélkedőre a Szövetség tevékenységi területén elhelyezkedő általános iskolák 4 fős csapatai nevezhettek. A verseny célja volt az idén is, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Vas megye természetes vizeinek élővilágát és megismerkedjenek a horgászat alapjaival.

A verseny központi témája volt a víz, hal, környezet. A megmérettetésen résztvevő csapatok a fenti célok elérése érdekében kétfordulós elméleti levelező versenyen mérték össze tudásukat az elmúlt hónapokban. 

A vetélkedő jó hangulatban és nyárias időben zajlott. Az idén 27 csapatból (108 fiatal) a 12 legjobb (48 fiatal) jutott a döntőbe, akik a délelőtti elméleti vetélkedő után élesben is kipróbálhatták horgászati tudásukat.

A fiatalok rengeteg pontyot akasztottak az Alpesi Horgásztóban, de sajnos nem mindenkinek sikerült megfogni az 1-2 kg közötti halakat a spicc botos felszereléssel. A helyszíni elméleti vetélkedőben 41 ponttal a Horogra akadva csapat végzett az élen, míg a halfogásban a Répcelakról érkezett Laki Csalik csapata remekelt 7380 gramm fogással. A dobogós helyekért szoros versengés alakult ki, a második és harmadik helyezett csapat között a jobb levelező végeredmény döntött.

A vetélkedő a közös ebédet követően eredményhirdetéssel zárult az Alpesi Fogadóban. A helyszíni fordulóra bejutott minden fiatal emléklapot, csokit, spiccbotot és gyermek horgászengedélyt vehetett át - az elért eredménytől függetlenül - az Ifjúsági Szakbizottság tagjaitól.

A legjobb csapatok az ajándékok mellett oklevelet és kupákat vehettek át a teljesítményük elismeréséül. Ezúton is gratulálunk minden indulónak és köszönetünket fejezzük ki az Ifjúsági Bizottság önkéntes tagjainak és a felkészítő tanároknak, segítőknek, valamint a spiccbotos szerelékeket felajánló Mészáros Péternek (M-Team úszók gyártója).

1. hely: Rábapatyi Horogra Akadva 11. hsz. (Csapatkapitány: Pukler Ferenc, Csapat: Csiki Hanna Virág, Bucsek Martin; Bucsek Bence; Bucsek Máté)

2. hely: Ikervári Catch and filézz 11,5 hsz. (Csapatkapitány: Farkas Annamária Csapat: Németh Ákos; Csörgő Dominik; Gyürü Benedek; Tölgyes Gergő)

3. hely: Sótonyi Vízfacsarók 11,5 hsz. (Csapatkapitány: Farkas Annamária Csapat: Sinka Benedek, Sipos Roland, Toldi Kevin Szabolcs, Toldi Milán

Fotók megtekinthetők itt.

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz
Tel.: +36/94-506-835
Fax: +36/94-506-836
Mobil: +36/70-33-99-707
E-mail: puskas.norbert@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu 

.