Hirdetés

Tizenhárom éves gyerek késsel fenyegetőzve rabolt Győrben

2016.06.09. 14:06

Őrizetbe vették.

Hirdetés

A rendőrök elfogtak egy 13 éves gyereket, aki késsel fenyegetve rabolta el két másik fiatal táskáját - adta hírül a police.hu.

A rendőrségre érkezett bejelentés szerint csütörtök délelőtt Győrben egy gyerek késsel fenyegetett meg két másik fiatalt, hogy adják át neki értékeiket.

A kiérkező rendőröknek a két sértett elmondta, hogy egy 13 év körüli fiú szólította meg őket és pénzt kért tőlük. Amikor nem adtak neki ökölbe szorított kézzel fenyegetve elkezdte átkutatni a két fiatal zsebeit, majd egyikük válláról lerántotta a táskát és abban is kutakodott.

A táskában összesen ötven forintot talált és egy kést, amit kivett és azzal tovább fenyegetőzve az egyik sértett telefonját akarta megszerezni.

A két áldozat elkezdett futni, majd távolabb egy felnőttől segítséget kértek.

A gyermekkorú rabló - miután nem járt sikerrel - a földre dobta a táskát és szintén elfutott, de a helyszínre érkező rendőrök a közelben elfogták. Igazoltatásakor kiderült, hogy a fiút eltűnése miatt is keresi a rendőrség.

A gyanúsított elmondta a járőröknek, hogy a közelben egy romos épületben rejtette el a kést.   

A gyermekkorú elkövetőt a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol - őrizetbe vétele mellett - rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A fiú elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Fotó: police.hu