Tornádó és teniszlabda nagyságú jég Szerbiában (videókkal)

2016.06.21. 08:06

Pusztított a természet.

Szerbiában a hétfői nap folyamán több szupercella is kialakult, Belgrádtól északkeletre, Pančevo térségében pedig egy komolyabb tornádót is sikerült megörökíteniük a helyieknek. A vihart intenzív, nagy - teniszlabda - méretű jég kísérte, mely számos autó szélvédőjét betörte - számolt be róla az Időkép.

Videó a tornádóról a Youtube-on:

És a jégesőről (a hang sem elhanyagolható.):

Hazánk sem maradt ki, nálunk is károkat okozott a jég.

Három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen több mint száz házat rongált meg a jég kedd hajnalban - közölte honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tájékoztatás szerint a magyar-román határ mellet fekvő Méhtelken, Rozsályon, valamint Zajtán teniszlabda méretű jég hullott. Rozsályon az elsődleges felmérés alapján 150-180 házat vert el, áttörte a cserepeket és betörte az ingatlanok tetőablakait is. A tűzoltók a polgármesterrel közösen mérik fel, hogy mely házaknál milyen beavatkozásra lesz szükség.

Zajtán hasonló gondokat okozott a jégeső, és Méhtelekről is érkezett sérült tetőszerkezetről, beázó házról szóló bejelentés - olvasható a www.szabolcs.katasztrofavedelem.hu oldalon.

(MTI)

.