Harmadszor volt Pinka-völgyi Halas Nap Vaskeresztesen

2016.07.15. 15:40

Kiváló halételek, horgászversenyek és egyéb színes programok vártak a résztvevőkre.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének szervezésében, harmadik alkalommal rendezték meg a Pinka­völgyi Halas Napot az Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központnál, ahol a résztvevő csapatok nem csak a pecázásban, hanem labdarúgásban és főzésben is jeleskedhettek.

Három helyszínen  - Alpesi-tó, Pinka-holtág, Önkormányzati-tó -  zajlott a horgászverseny, külön mérkőztek az ifjúsági horgászok és a hobbi-, valamint a versenyző kategóriás sporthorgászok. Közel negyven horgász foglalt helyet a több kategóriában zajló, szigorúan barátságos horgászversenyen.  

A Pinka-menti Labdarúgó Kupán öt csapat vett részt, a halételkészítő versenyen 20 csapat állt rajthoz. Sikeres főzéshez a Tógazda Halászati Zrt. biztosított csapatonként két darab pontyot. A főzőknek szombaton reggelre a Szövetség hivatásos halászati őrei konyhakészre pucolták a halakat, hogy ezzel is segítsék az eredményes főzést.  

A hangulatos nap kispályás focikupáját a Rábapaty csapata nyerte veretlenül.  

A horgászoknál kategóriától függetlenül Koltai Máté Márk (Kéthatár-tó HE) kerkafalvi ifi horgász diadalmaskodott 28 790 g fogással az Alpesi Horgásztavon. A felnőtteknél Pajtli Ferenc (Spartacus HE.) remekelt a hobbik között  11.100 grammal, míg a versenyzőknél Török Zoltán (Elektromosok SHE) nyert 9 260 gramm összfogással.  

A főzők rendkívül kitettek magukért és nehéz helyzetbe hozták a zsűrit. Az idei évben a legjobb halétel címet a Celldömölki Lokomotív Horgászegyesület csapata szerezte meg, őket a Marcali Öreg Vidrákkövették a második helyen, a dobogó harmadik fokára a „Zoli nem akart jönni” csapat került. A zsűri egyik különdíját a  Kőszegi Sporthorgász Egyesület csapata hozta el, ők egy igazi halétel különlegesség sorozattal készültek, a másik különdíjat a „Csapat” elnevezésű együttes nyerte el.

Az ünnepélyes eredményhirdetést megelőzően Inzsöl Richárd atya és a felsőcsatári Lendvai Gáboregy meglepetés ének produkciót adtak elő. A vidám percek után Krancz Imre Vaskeresztes polgármestere a település képviseletében köszöntötte a megjelenteket, ezt követően V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkáraünnepi beszéddel köszöntötte az esemény résztvevőit. Az államtitkár köszöntőben elhangzott, hogy „az életben a fontos dolgok, nem is dolgok. Sokkal inkább élmények. Ha valakik, hát a horgászok ezt jól tudják... A teljes élethez egészen egyszerű dolgok szükségesek. József Attila szavaival élve mindössze az, hogy Ehess, ihass, ölelhess, alhass! A Pinka-völgyi Halas Nap mindezt garantálja is – azaz, hogy csak majdnem.... A költő felsorolásából csak az alvás hibádzik, hiszen abból itt éjfélig nem sok jut majd a kedves vendégeknek.... A Pinka-völgyi Halas Nap az étel-ital mellett jó társasággal, közösséggel kényezteti a lelket; versenyekkel, díjakkal simogatja a büszkeséget, jó ízű beszélgetésekkel frissíti az elmét; és szemnek-fülnek számos széppel szolgál: csodás tájjal, zenével, tánccal.” Beszédének zárásaként  V. Németh Zsolt államtitkár kérte „a nyári szellőt, hogy vigye messzire a jó kedvük hangját, az őshonos halételek illatát, s vigye vele a Pinka-patak természeti kincseinek, a térség horgászati fejlesztéseinek és a Pinka-menti emberek vendégszeretetének jó hírét is!” 

A köszöntők után a helyezetteknek Krancz Imre Vaskeresztes polgármestere, Seregi Miklósa Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke, Puskás Norbert a Szövetség ügyvezető elnöke,  V. Németh Zsoltországgyűlési képviselő, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, dr. Kondora Bálint  a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, a Vas Megyei Kormányhivatal képviseletében Tóth Gábor a  Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály vezetője adta át az ajándékokat. 

Délután fellépett a Nárai Sárgaliliom Énekkar, a Nardai Énekkar -és Tambura zenekar, Felsőcsatárról a Rozmaring énekkar. Náraiból az Örökzöld Nyugdíjas Klub bordalokat és nótákat hozott erre az alkalomra. A Vaskeresztesi Hagyományőrzők ének és tánc produkcióval érkeztek, de a gersekaráti kötélugrók, a Jump for Fun is ott volt, valamint fergeteges produkcióval készült a Galaxy Rock&Roll Klub. Az este Újvári Timi & HOT STUFF zenekarral vette kezdetét, majd a fiatalokból álló THE CHROME együttes és a színes tánczenét szolgáltató Lendvai Gábor is fellépett.  A programok mellett az Alpesi Fogadó finom ételekkel és italokkal fogadta a rendezvényre kilátogatókat.

Galéria

.