Kerékpáros diákolimpiát és maratont rendeztek Zalaegerszegen

17 zalaegerszegi fiatal állt a rajthoz

2016.07.06. 17:34

A maratoni versenysorozat Ajkán, majd Gyöngyösfalun folytatódik.

Két napon keresztül a kerékpárosok lepték el a megyeszékhelyet. Szombaton az Alsóerdőn rendeztek országos diákolimpiai döntőt a Femat¬-ZKSE szervezésében. A kerékpáros viadalra az ország szinte minden részéről érkeztek versenyzők.

A 150 rajthoz álló versenyzőből 17 zalaegerszegi fiatal ült bringára. A versenyen a legkisebbektől - az U9-es – a legnagyoobbakig-U19-es. Kategóriákban versenyezhettek a résztvevők. A korcsoportokon belül A és B kategóriákat is megkülönböztettek a szervezők. A ZKSE versenyzői remekül szerepeltek és öt első helyet, egy második, öt harmadik és egy ötödik helyezést zsebelhettek be.
 

Aranyérmet szerezett Szücs Borbála (U9/B), Bruchner Regina (U11/A), Szücs Júlia (U11/B), Fébert Zita (U13/B), Kálmán Dániel (U11/A). Ezüstérmet szerzett Szabó Léna (U11/A), míg a bronzéremig jutott Kálmán Luca (U9/B), Vitkovics Vanda (U11/B), Foki Hanna (U15/B), Fébert András (U9/B), Fébert Tamás (U15/B). Az előkelő ötödik helyet Tóth Dominik (U13/A) érte el.

A versenyről a szervezők elmondták, hogy a résztvevők elégedett volta a pálya és a lebonyolítás minőségével, ami jelzi, hogy komoly munka folyik az egerszegi kerékpársportban. Vasárnap közel száz induló gondolta úgy, hogy megbirkózik a XCO mountain bike 10 órás országos maratoni sorozatba, annak második állomásaként rendezett versenypályával. A szervezők a rajtot és a célt is az Aquacity-be tervezték.

A 2,4 kilométer hosszú, 65 méter szintemelkedést magában foglaló pályán a legnagyobb távot a páros kategória győztese tette meg, akik 90 kör 216 kilométert kerekeztek. A versenyen kiválóan szerepeltek a ZKSE versenyzői. A férfi csapat kategóriában, ahol négytagú csapatok versenyeztek, az egerszegi hegyikerékpárosok elsőséget ünnepelhettek. Az országúti csapat nagy küzdelemben a harmadik helyen végzett, míg az utánpótláskorú gyerekek apukáiból összeállt négyes az ötödik lett. Vegyes csapatban a negyedik helyen zárt a ZKSE, míg a gyerekcsapat 2. helyén zárt kategóriájában. A maratoni versenysorozat Ajkán, majd Gyöngyösfalun folytatódik.

Forrás: http://zalaegerszeg.hu/

.