Matolcsy és Polt is ott volt a flashmobon

2016.07.12. 08:58

Legalábbis egy-egy életnagyságú kartonfigura erejéig.

Quaestor-károsultak flashmobja a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületénél.

A jelenlévők az ellen tiltakoznak, hogy a feljelentéseik ellenére az ügyészség csak az 50 millió feletti 232 károsultat emelte név szerint a vádba és csak 20 milliárd forint kár értékben, valamint az ellen, hogy 12 ezer károsult egyetlen fillért sem kapott. A Quaestor-ügy tárgyalása ezen a napon kezdődik a bíróságon, az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a vádlottak terhére.

Az épület bejárati lépcsőin álló demonstrálók többször azt skandálták: "Tolvaj banda!", "Maffia!", "Igazságot!", "Nem hagyjuk!", "Elég volt!", "Hol a pénz?".

A demonstrálóknál táblák is voltak, ezeken - a többi között - az volt olvasható: "Az MNB hibázik, én bűnhődöm", "Polt! A becsületed egy folt", "Én is Matolcsy-rokon vagyok, ide a pénzt!", "Tarsoly utolér a balsors".

A demonstrálók előtt Tarsoly Csabát, Matolcsy György MNB-elnököt, Ibolya Tibor fővárosi főügyészt, Polt Péter legfőbb ügyészt és a Quaestor ideiglenes vezetésével megbízott Orgován Bélát ábrázoló kartonfigurákat állítottak fel.

Fotó: Szigetváry Zsolt (MTI)

.