Nemény András képviselői levele Puskás Tivadarnak

A képviselő örül a kerítésnek, de...

2016.07.07. 09:53

A levelet változtatás nélkül közöljük.

Kapcsolódó cikk: Idén is kapnak munkát a hajléktalanok Szombathelyen

Az épülő kerítés a Károly Róbert utca 16. és 30. közötti füves területen. Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

Tisztelt Polgármester Úr!

Örömmel olvastam a napokban, hogy hosszú idő után tiszteletét tette a választókörzetemben, és a média jelenlétében megtekintette az éppen épülő kutyafuttató kerítést. El kell mondjam, valamivel korábban talán kicsit jobban örültem volna az aktivitásának, tudja, amikor több alkalommal kértem a segítségét abban, hogy legyen rá forrás, hisz a közeli játszótéren lévő gyerekek, szülők és a kutyatartók, kutyák békés egymás mellett élése szempontjából fontosnak tartottam. Végül saját keretemből, többszöri nekifutásra sikerült elindítani a kivitelezést, így már július végére (és nem az Ön által mondott augusztus végére) készen lesz az új kerítés.

Az, hogy engem nem hívott meg a jeles eseményre, nem vette el a kedvem és a bizalmam, semmiképpen sem feltételezem, hogy Ön azt sem tudta, hol jár, és hogy csak a sajtósa küldte ki egy kis pózolásra.

Én viszont szeretném meghívni majd az átadásra, mint ahogy eddig is hívtam minden város által támogatott rendezvényre. És ha már ott van, szeretném, ha együtt végigjárnánk azokat a beszakadt utcákat, amelyeket nem tartott érdemesnek a felújításra, valamint sétálhatnánk azokon a járdákon, ahol idős emberek estek el, de a felújítási keretben mégsem volt ezekre forrás. Ha esetleg esne az eső, megnézhetnénk a beázott pincéket, a hiányzó csatornákat. Tudja, azokat, amiknek a megjavítását leszavazták, annak ellenére, hogy kaptunk rá uniós forrást és ígéretet.

De leginkább azt szeretném, ha találkozna azzal a több száz emberrel, akik a buszmenetrend változásnak a vesztesei, és akik kétszer is elhitték nekem, hogy lehet bízni a polgármester szavában, és tárgyalni fogja ügyüket a közgyűlés, de csalódniuk kellett.

Polgármester Úr, ha eljön, ígérem, magam készítek annyi fényképet Önről, amennyit csak akar, szalag is lesz, meg olló, sőt, ha kell, Hende Csabáról nevezzük el a kerítést. Csak kérem, álljon szóba az ott élő emberekkel is. Tudom, messze még a választás, de mégiscsak a segítés városa lennénk. Vagy nem?

dr. Nemény András, a KISZ-Százhold városrész önkormányzati képviselője

.