Harminc Vas megyei iskolában, óvodában történtek nyári felújítások

2016.08.28. 07:13

Néhány példa ezek közül.

Szeptemberre iskolákat, óvodákat, bölcsődéket újítottak fel országszerte. A tanévkezdésre Ecseren és Budaörsön új iskolaépületet emeltek, Békéscsabán új tantermeket és műfüves labdarúgópályát alakítottak ki, Gyulán bővítettek egy óvodát, Veszprémben pedig megújult egy középiskolai tornacsarnok.

Vas megyében harminc állami fenntartású köznevelési intézményben voltak korszerűsítési és karbantartási munkák a nyáron, erre 24 millió forintot fordítottak - mondta Fodor István, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szombathelyi tankerületének igazgatója az MTI-nek.

Felújítás a szombathelyi Gotthard iskolában idén júliusban. Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

Felsorolása szerint Vasszécsenyben az Ambrózi-Migazzi István Általános Iskolában a vizesblokkokat korszerűsítették, világítótesteket cseréltek és megjavították a tetőt, a szombathelyi Micimackó Óvodában felújítottak egy vizesblokkot és kicseréltek egy uszodai berendezést, a rumi Rum-Kastély Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégiumban hálószobák és tantermek parkettáját újították meg. A Vasvári Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában öt tanterem padozatát cserélték ki, a Kardos László Általános Iskola alsóújlaki tagintézményében a tornaszobát újították fel.

Szombathely önkormányzatának felújítási alapjából a helyi Művészeti Szakközépiskola épületének felújítására 3,5 millió forintot költöttek az Aranyhíd oktatási és nevelési központnak pedig egy uszodai páramentesítő készüléket vásároltak 1,5 milllió forint értékben.

A szombathelyi intézmények felújításáról itt írtunk részletesen.

.