Hétvégén fagylaltfesztivált tartanak Bécsben

2016.08.05. 13:59

Ott lesz a bécsi fagylaltozók krémje.

A bécsi Burggarten ad otthon ezen a hétvégén a város első jégkrémfesztiváljának, amely iránt máris óriási az érdeklődés. Fagylaltkülönlegességek, street food, verőfényes napsütés és jó hangulat várja az ínyenceket a Hofburg melletti gyepen.

Bécsben összesen 159 fagylaltozó működik, ezeknek mintegy fele a belvárosban található. Idén augusztus első hétvégéjén jön, ami még nem volt: a város első alkalommal rendezi meg az Ice Cream Festivalt a császári család egykori magánparkjában, ahol a bécsi fagylaltozók krémje kínálja majd különleges nyalánkságait.

A fotó illusztráció

A mintegy három és fél hektárnyi zöld terület a lehető legközpontibb helyszín az osztrák fővárosban, így nem csoda, hogy mostanra több, mint tízezren jelezték részvételüket a Facebookon és további 46.000-en érdeklődtek az esemény iránt. Összesen tizennégy neves osztrák és német fagylaltüzem, köztük a különleges, vagy éppen meghökkentő ízű fagylaltjairól ismert Schelato, a Zuckero, a Bettys Eiszauber, a SUCKIT Frozen Cocktails, Sweet Hell Eissalon és a Kurt - Pure Frozen Yogurt finomságaiból is válogathatnak majd az édesszájúak.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre népszerűbbek a vegán, valamint a laktóz- és cukormentes fagylaltok is, így ezekből a fajtákból is széles lesz a választék a fesztiválon. A fagylaltkülönlegességek mellett jégkoktélok, gofri és sokféle street food várja a kóstolgatni vágyókat. A szervezők a családosokra is gondoltak, és a nagy melegre való tekintettel a kialakítottak egy gyermekpancsolót, ahol a kicsik játszhatnak és hűsölhetnek.

A fesztiválon a részvétel ingyenes.

Helyszín:

Burggarten

1010 Wien

Időpont:

2016. augusztus 6. 11:00 – 21:00

2016. augusztus 7. 11:00 – 19:00

Rossz idő esetén augusztus 13-14-én tartják meg a fesztivált.

Forrás: Eurokomm

.