Hirdetés

A, B és C burgonya? Eláruljuk, mit jelentenek az új jelölések

2016.09.08

Néhány napja már találkozhat velük.

Hirdetés

Újfajta (A,B,C) jelölések informálják a vásárlókat arról, hogy az általuk megvásárolni kívánt burgonya elsősorban sütésre, főzésre vagy tészta készítésre alkalmas - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) növény,- talaj,- és erdővédelmi elnökhelyettese csütörtökön az M1 aktuális csatornán. 

Jordán László a szeptember 1-je óta alkalmazott jelölésekről elmondta:

  • az A típusú burgonya főzés közben nem esik szét,
  • a B típushoz az átmenetet képező, sütésre alkalmas fajták tartoznak,
  • a C jelölésű pedig elsősorban pürének, vagy tészták és chipsek készítéséhez ajánlott, mert főzés közben szétesik.                                                  

Hozzátette: a boltokban és a piacokon árult csomagolt burgonya csomagolásán, az ömlesztve elhelyezett áru mellett pedig jól látható helyen kell feltüntetni az adott termék jelölését, elsődleges felhasználási területét.