A rendőrség szerint javult a közbiztonság a Balaton és a Velencei-tó környékén

2016.09.20. 14:32

Szép eredményekről beszélnek.

Javult a közbiztonság a Balaton és a Velencei-tó körül a nyári turisztikai szezonban - jelentette ki a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes kedden Tihanyban, a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) szezonzáró értekezletét követő sajtótájékoztatón.

Halmosi Zsolt szép eredménynek minősítette, hogy a térségben huszonkettőről négyre csökkent a gépkocsilopások száma, 33 százalékkal mérséklődött a lopások száma, és több mint 50 százalékkal kevesebb gépkocsit törtek fel, mint tavaly. 

Illusztráció. Fotó: police.hu

Elmondta: idén kevesebb halálos és súlyos sérüléssel járó baleset történt, a könnyű sérüléssel végződő vagy csak anyagi kárt okozó közlekedési balesetek száma azonban kis mértékben emelkedett.

A rendőrfőkapitány-helyettes kiemelte: a közbiztonság növeléséhez a rendőrség mellett a társszervek és a civil szervezetek prevenciós munkája, valamint az ott nyaraló és ott élő emberek felelős magatartása is hozzájárult.

Halmosi Zsolt kitért arra: a migrációs helyzet kezelésében és a határrendészeti feladatok ellátásában jelenleg is mintegy ötezer rendőr szolgál a szerb-magyar határnál. Hozzátette, a térségbe valamennyi megyéből és a készenléti rendőrség állományából is vezényeltek rendőröket, azonban ennek ellenére is sikerült a korábbinál jobb közbiztonsági eredményeket elérni a BKKB területén. 

Anda György, a koordinációért felelős Veszprém megye megbízott rendőrfőkapitánya kérdésre válaszolva elmondta: a helyi nagy rendezvényeket, például a Harley-Davidson Open Road Festet, a Művészetek Völgyét, a Kékszalagot, a több borfesztivált, tó- illetve öbölátúszást is sikeresen biztosította a rendőrség.

A BKKB illetékességi területe Zalakarostól a Balaton és a Velencei-tó mentén egészen Velencéig terjed. A koordinációért tavaly Fejér megye rendőrfőkapitánysága felelt, az idén Veszprém megye látja el ezt a feladatot. A sajtótájékoztatón bejelentették: a következő szezonban Zala megye vezeti a koordinációt.

.