Hirdetés

Egy 70 és egy 80 éves asszonyt gázolt halálra a vonat Kapuváron

2016.10.07. 16:13

Egy idős férfit pedig elsodort.

Hirdetés

Halálra gázolt két embert egy mozdony tolatás közben pénteken kora délután a kapuvári vasútállomáson, harmadik társukat könnyebb sérülésekkel a mentők kórházba vitték - tájékoztatta a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. szóvivője az MTI-t.

Fotó: kisalföld.hu/Cs.Kovács Attila

Rázó László elmondta, hogy az elsődleges vizsgálatok szerint a Budapestről Kapuvárig közlekedő InterCity vonatról három utas rossz oldalon szállt le. Ők a vonat kocsijait és a mozdonyt megkerülve, a vágányokon keresztül indultak vissza az állomás épülete felé. Ekkor a második vágánynál már elindult az InterCity-vagonokról lecsatolt mozdony, amely elütött két embert, harmadik társukat pedig elsodorta. 

A Kisalföld munkatársának helyszíni jelentése szerint egy 80 éves és egy 70 éves asszonyt gázolt el a tolató mozdony, egyikük újcsanálosi, míg másikuk soproni. Egy idős férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.

Hozzátette: a helyszínelés idején a személyvonattal utazókat Rábatamási és Sopron, az InterCity-utasokat Csorna és Sopron között vonatpótló buszokkal szállítják. 

A Sopron-Kapuvár vonalon karbantartási munkálatok miatt jelenleg vágányzár van, amely - a hétvége kivételével - 14-éig tart.