Ezzel havi pár száz forintot kivesznek a zsebünkből

2016.10.13. 16:10

Általában havi néhány száz forinttal kérnek többet a kábelszolgáltatók amiatt, hogy díjat kell fizetniük a TV2 és az RTL Klub műsoraiért. A nézők többsége belenyugodott a díjemelésbe - közölte összeállításában a Világgazdaság.

A TV2 és az RTL Klub megállapodott a legtöbb kábelszolgáltatóval arról, mennyit fizessenek a műsoraik terjesztéséért. Egy idei kormányrendelet lehetővé tette egyes, korábban szabadon fogható és ingyenesen sugározható tévécsatornák (RTL Klub, TV2) számára, hogy 2016. július 1-jétől a műsorukért programdíjat szedjenek be a műsorszolgáltatóktól, és azok éltek is a lehetőséggel - írja a lap.

Annyi már látszik: szinte minden nagy szolgáltatónál körülbelül 300 forinttal emelkednek a tarifák.

Ez a helyzet a Digi Kft.-nél, ahol a tévék által beszedett díj miatt november 1-jétől a szolgáltatás általános szerződési feltételek szerinti listaára és a határozatlan idejű szerződéssel rendelkező ügyfeleik előfizetési díja bruttó 300 forinttal emelkedik. A határozott idejű szerződéssel rendelkező ügyfeleiket a díjemelés a szerződés határozott idejének kifutásáig nem érinti – közölte a kábelszolgáltató.

Az Invitel már korábban lépett, de nem július 1-től, hanem csak szeptember 1-jétől havi bruttó 362 forinttal emelte azon ügyfelek – gyakorlatilag az összes előfizetőjük – havidíját, akiknél a tévés csomag tartalmazza az RTL Klub és a TV2 csatornát.

A UPC Magyarország ügyfelei bruttó 370 forintért érhetik el a két csatornát. A szolgáltató sem szedi be az extradíjat visszamenőlegesen, az RTL Klub és a TV2 programdíja nem július 1-jétől, hanem legkorábban szeptember végén épül be a számlákba.

A Magyar Telekom még nem lépett. A cég folyamatosan értékeli a műsordíj bevezetése miatt kialakult helyzetet, és ügyfelei érdekeit szem előtt tartva egyeztetéseket folytat az RTL-lel és a TV2-vel – közölték a lappal.

.