Megvan a Teréz körúti robbantó? (Frissítve!)

2016.10.19. 19:13

Az MTI több forrásból is megpróbálta megerősíteni az információt, sikertelenül. 

A Terrorelhárítási Központ munkatársai a keszthelyi Borbás Vince sétányon, melynek lezárták egy szakaszát 2016. október 19-én. A Balaton-parti Helikon Hotel és a városi strand közötti szakaszon egy autót vizsgálnak át. MTI Fotó: Varga György

Az M1 aktuális csatorna információi szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdán elfogta a szeptember 24-i Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét. Az M1 a TEK-re hivatkozva közölte az információt.

Hasonlóképpen értesült a 24.hu és a Ripost hírportál is. 

Az MTI több forrásból is megpróbálta megerősíteni az információt, sikertelenül. 

A TEK nem erősítette meg és nem cáfolta az információt, a Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNYF) irányította az MTI-t.

Nagy Andrea, a nyomozást vezető Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője annyit válaszolt az MTI-nek, hogy jelenleg a nyomozás állásáról semmilyen tájékoztatást nem kíván adni.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) egyenruhás és civil nyomozói lezárták szerda kora este a keszthelyi Borbás Vince sétány egy szakaszát. A Balaton-parti Helikon Hotel és a városi strand közötti szakaszon egy autót vizsgálnak. 

A Terrorelhárítási Központ (TEK) civil nyomozói egy autót vizsgálnak át a keszthelyi Borbás Vince sétányon. MTI Fotó: Varga György

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy az útszakasz két végét polgárőrök, illetve a TEK egyenruhásai zárták le a forgalom elől. Sem gyalogosokat, sem járműveket nem engednek be az érintett útszakaszra, ahol több tucatnyi ember vizsgálja a piros színű, magyar rendszámú személyautót. 

Az autók lámpáival megvilágított helyszínen néhány járókelő is felbukkant, de a lezárt terület közelébe senkit nem engednek.

Az M1 aktuális csatorna a helyszínről arról számolt be, hogy a rendőrök elfogtak egy embert, aki jelenleg is a helyszínen lévő furgonban van. Azt nem tudni, kit fogtak el, teljes a hírzárlat.

A TEK az MTI érdeklődésére nem akart nyilatkozni az ügyben.

.