Tizennégyszer szúrta meg volt barátnőjét egy győri férfi, vádat emeltek ellene

2016.10.24. 10:48

Emberölés kísérlete miatt vádalt emelt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség egy 58 éves győri férfi ellen, aki idén tavasszal szerelemféltés miatt tizennégyszer szúrta meg volt barátnőjét - tájékoztatta a megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

Takács Péter közleménye szerint a házas férfinek 2014 decemberétől volt szerelmi viszonya a 31 éves későbbi sértettel, a kapcsolat a nő kezdeményezésére szakadt meg. A férfi találkozót kért egykori szeretőjétől, aki közölte a vádlottal, hogy új barátja van. A férfi erre egy szekrényből egy 12 centiméter pengehosszúságú kést vett elő, hogy ijesztéssel és sérülés okozásával bírja rá a nőt arra, ne találkozzon többet új barátjával. A sértettet a férfi többször mellkason és hasba szúrta, amit azzal indokolt, hogy ha a nő nem lehet az övé, akkor másé se legyen. 

A nőn életmentő műtétet hajtottak végre, tizennégy szúrt, metszett sérülést ejtett rajta az elkövető. A hasüregi szúrások több belső szervet sértettek, és a sértettnek légmelle alakult ki. A nő gyógyulása mintegy három hónapot vesz igénybe, nem zárható ki, hogy maradandó károsodást szenvedett - zárul a közlemény.

.