A Miniszterelnökség Vas megyei vezetőt is menesztett

2016.11.21. 12:03

Rugalmasabb és gyorsabb munkát akarnak.

Bács-Kiskun, Csongrád, Hajdú-Bihar, Vas és Komárom-Esztergom megyében szűnt meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) kirendeltség-vezetőinek megbízatása – közölte az agrárszektor.hu-val a hivatal sajtóirodája. Az MVH folyamatban lévő átalakítása miatt a kirendeltségek január elsejétől a kormányhivatalokhoz tartoznak majd, ezért az az illetékes kormányhivatalokkal egyeztetve választják majd ki az új vezetőket – tették hozzá.

A portál emlékeztet: az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő MVH Lázár János vezette Miniszterelnökség az intézmény felügyeletét nemrég átvette Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől. Ezt követően azonnal hatállyal menesztették a hivatal elnökét és elnökhelyettesét is. Lázár János a személyi változtatásokat azzal indokolta, hogy az MVH-nál rugalmasabbá és gyorsabbá váljon a munka.

A hivatal tájékoztatása szerint az elnökségben, illetve a helyi vezetésekben végrehajtott változtatásokra azért is szükség volt, hogy az MVH év végén esedékes jogutódlásos megszüntetése a kormányzati elképzeléseknek megfelelően határidőben és gördülékenyen megvalósuljon, miközben e folyamat közben a hivatal mindennapi munkavégzése – az agrár-vidékfejlesztési pályázatokkal kapcsolatos ügyintézés, beleértve a kifizetéseket is – zavartalan legyen. Elsődleges cél, hogy mindebből a gazdák csak a pozitív változásokat érezzék – szögezték le az agrárszektor.hu-nak.

 

.