Ezek a leggyakoribb balesetek karácsonykor

2016.12.22. 16:33

A karácsonyfa-faragással óvatosan! A kórházak és a mentők folyamatosan, a patikák ügyeleti rendben működnek karácsonykor.

Az ünnepi időszakban általában megnő a háztartási balesetek száma a karácsonyfa-faragás közben megsérülő emberek, a konyhai forrázásos, vágott, metszett sérülések miatt.
A mentők felhívják a figyelmet a körültekintő, az időjárásnak, valamint az út- és látási viszonyoknak megfelelő közlekedés fontosságára is.

A kórházak és a mentők folyamatosan, a patikák ügyeleti rendben működnek karácsonykor
A mentőknél 253 mentőállomáson 1500-an teljesítenek szolgálatot majd karácsonykor.
A mentőegységek országszerte több mint 2500-szor nyújtanak segítséget.
A karácsonyi ünnepek alatt a gyógyszertárak ügyeleti rend szerint működnek majd. December 24-én a patikák rövidített, szombati munkarend szerint tartanak nyitva, december 25-én és 26-án pedig az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el.

Mérgezés esetén
Bármikor hívható az év minden napján, folyamatosan működő Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) is, ha mérgezés gyanúja merül fel. A szolgálat a 06 80 20 11 99 ingyenes számon érhető el, ahol a várható tünetekről, az elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

.