Köd és szürkeség - ez vár ránk a következő napokban

2016.12.22. 08:07

Napközben is fagyos idő, helyenként ónos szitálás.

Folytatódik a szürke, eseménytelen, napközben is fagyos idő, helyenként ónos szitálással, hószállingózással, így ahol kialakult némi hólepel, az december 24-én még megmaradhat.

December 24-én
Az esti órákban egyre jobban megközelítheti hazánkat egy álcázott hidegfront, mely véget vet az egyhangúságnak. Kevés vegyes halmazállapotú csapadékra északon, északnyugaton számíthatunk, északkeleten esetleg gyenge havazás is előfordulhat. Enyhülést hoz a hidegfront.
 

December 25-én
Karácsony első napján többfelé feltámad az északnyugati szél, viszont ezzel együtt enyhülés veszi kezdetét, és napközben sokfelé meghaladhatja a maximum-hőmérséklet a +5 fokot, keleten, északkeleten lehet pár fokkal hidegebb. Helyenként számíthatunk kisebb esőre, de kezdetben északkeleten hószállingózás, havas eső, ónos eső is előfordulhat kis mennyiségben.

December 26-án
Karácsony másnapjára felszakadozik a felhőzet, legfeljebb a felhőátvonulásokból fordulhat elő néhol futó zápor. Enyhébb lesz a hajnal, már csak kevés helyen lehet gyenge fagy, napközben pedig az ország legnagyobb részén 4 és 10 fok közé melegedhet a levegő. Forrás: időkép.hu

.