Rendőrségi hírek Vas megyéből

2016.12.01. 08:13

December elsején reggel kiadott hírek.

Az áruvédelmi eszköz eltávolítását követően kísérelt meg különböző ruhaneműket elvinni az egyik szombathelyi üzletből két tizenéves fiatal szerdán. A 15 éves helyi fiút és a 17 éves egervölgyi lányt a rendőrök előállították és kihallgatták. Velük szemben lopás vétség kísérlete elkövetésének meglapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.


Egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost ellenőriztek a rendőrök Szombathely térségében szerdán. Az intézkedés során kiderült, hogy a férfit a Szombathelyi Rendőrkapitányság a járművezetéstől eltiltotta, ezért előállították és kihallgatták. Vele szemben – őrizetbe vétele mellett – járművezetés az eltiltás hatálya alatt elkövetése miatt szabálysértési eljárás indult.


Egy tehergépkocsit és annak utasait ellenőrizték a rendőrök Sárváron szerdán. Mivel a járműben tartózkodó három szentimrefalvai és egy telekesi férfi nem tudta hitelt érdemlően igazolni a gépkocsi rakterében lévő fa eredetét, ezért előállították őket és meghallgatták. Elmondásuk szerint a faanyagot az Ikervár és Sótony közötti útszakaszon találták és onnan szállították el engedély nélkül. Velük szemben tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárás indult.


Befejezték a nyomozást a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai: a megalapozott gyanú szerint egy 49 éves velemi férfi, egy szombathelyi egyesület könyvelőjeként közel hatvan alkalommal hamisította az egyesület elnökének aláírását a pénzintézethez benyújtott készpénzfelvételi utalványokra. A hamis okiratok felhasználásával 2014 augusztusától egy éven át közel húszmillió forintot vett fel, melynek jelentős részével sajátjaként rendelkezett.

A gyanúsított az okozott kár mindössze hatodát térítette meg. A fennmaradó összegre vonatkozóan elismerte ugyan tartozását, de a pénz visszafizetésének a részére megállapított határidőig nem tett eleget.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság a sikkasztás bűntett és a hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre vádemelési javaslattal megküldte.

Forrás: police.hu

.