Több felsőoktatási intézmény is új szerkezetben, új névvel működik 2017-től. Az eduline.hu összeszedte a változásokat.

Szombathelyi képzések: jön az ELTE

A Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi Savaria Egyetemi Központja az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez kerül - a szerkezetváltásra mindkét intézmény szenátusa rábólintott.

Az ELTE korábbi közleménye szerint Szombathelyen egy bölcsészettudományi, egy természettudományi és egy pedagógiai-pszichológiai intézet jön létre az ELTE-karok részeként.

Létrejön a Savaria Pedagógusképzési Módszertani és Továbbképzési Centrum, amely módszertani fejlesztésekkel és a továbbképzés várható új feladataival foglalkozik majd. A gépészmérnök képzést folytató műszaki intézet az Informatikai Kar dékánjának irányítása alatt folytatja tevékenységét, a sporttudományi képzéseket a szombathelyi Sporttudományi Intézet a Pedagógiai és Pszichológiai Kar részeként folytatja.

Soproni karok: önálló egyetem

A Nyugat-magyarországi Egyetem négy soproni kara - a Benedek Elek Pedagógiai Kar, az Erdőmérnöki Kar, a Közgazdaságtudományi Kar, valamint a Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar - önállóan, Soproni Egyetem néven működik tovább 2017 februárjától.

Egyetem lesz a táncművészeti főiskola

2017. február 1-jétől a Magyar Táncművészeti Főiskola Magyar Táncművészeti Egyetemként működik.

.