Újabb fejlemény a Mérei-ügyben

2016.12.03. 19:14

Savaria Szimfonikus Zenekar alapítója, Petró János rehabilitálná a volt igazgatót.

A nyílt levelet változtatás nélkül közöljük:

Álljunk ki Mérei Tamás visszatérése mellett!
Nyílt levél Petró Jánostól, a Savaria Szimfonikus Zenekar alapítójától

Örömmel fogadtam a híreket, mely megerősítette oly sokunk érzését, miszerint bebizonyosodott Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar menesztett igazgatójának ártatlansága. 

Éppen ezért ezen nyílt levélen keresztül abbéli kívánságomat fogalmazom meg, hogy folytathassa Mérei Tamás a város kultúrájáért, fejlődéséért végzett munkáját. Arra kérem Szombathely vezetését, hogy vizsgálja meg, milyen módon tudja Mérei Tamás tehetségét újra szeretett településünk szolgálatába állítani. Hiszek abban, hogy mi, szombathelyi polgárok közösen vagyunk elég erősek ahhoz, hogy fontos témákban hallassuk a hangukat. Mutassuk meg, hogy milyen a szeretet és az összefogás ereje, hiszen számos szombathelyi polgártársam megerősítette, hogy a város kultúrájának Mérei Tamás távozása óta vérfrissítésre van szüksége.

Arra kérem a szombathelyieket, hogy csatlakozzanak felhívásomhoz, támogassák Mérei Tamás mielőbbi rehabilitációját. A petíciót az Art Caféban lehet aláírni. 
Szombathely, 2016. december 3.

Petró János
a Savaria Szimfonikus Zenekar Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztjével, valamint Szombathely Kultúrájáért Érdemrend-díjjal kitüntetett alapítója 
Liszt, Bartók-Pásztory-díjas karnagy
az Év Vasi Embere 

.