57 kocsiról lopott dísztárcsákat Szombathelyen, elítélték

2017.01.05. 17:01

A Szombathelyi Járásbíróság 57 rendbeli lopás elkövetése miatt 1 évi szabadságvesztést szabott ki Á.K. vádlottal szemben. A bíróság a kiszabott szabadságvesztés végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette - tájékoztatta lapunkat csütörtökön Kissné Réczeg Katalin sajtószóvivő.

A megállapított tényállás lényege szerint a vádlott fél év leforgása alatt 2016. január és július között Szombathelyen, városszerte tulajdonított el különböző személygépkocsikról dísztárcsákat. A vádlott 57 személyt károsított meg, a sértetteknek ötezer és harmincnégyezer forint közötti kárt okozva.

Archív kép a zsákmányról. Fotó: police.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy 24 éves kemenessömjéni lakos jellemzően az esti és az éjszakai órákban az oladi városrészen, a Derkovits- és a Joskar-Ola-lakótelep épületei közötti, illetve a nagyobb bevásárlóközpontok körüli parkolókban leállított személyautókról lopta el a dísztárcsákat.  A férfi a különböző márkájú dísztárcsáit szakszerűen és rongálás nélkül leszerelte, majd ellopta.

A bíróság a hatályosan előterjesztett polgári jogi igényeket elbírálta és kötelezte a vádlottat, hogy a sértetteknek a jogerőre emelkedéstől számított 15 napon belül fizesse meg az okozott kárt.

A tárgyalás mellőzésével meghozott végzéssel szemben sem az ügyész, sem a vádlott nem kérte tárgyalás tartását, így az 2016. december 12-én jogerőre emelkedett.

.