Ezért válthatták le indoklás nélkül a szombathelyi börtön parancsnokát is (Frissítve!)

2017.01.06. 07:52

Három büntetés-végrehajtási (bv-) intézet vezetőjét váltotta le a belügyminiszter - tájékoztatta a Belügyminisztérium az MTI-t. (A legújabb információkat cikkünk végén találja.)

A közlemény szerint Pintér Sándor csütörtöki hatállyal, indokolás nélkül visszavonta vezetői kinevezését Mészáros László bv-dandártábornoknak, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának, Széles Gábor bv-dandártábornoknak, a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnokának és Tóth Tamás Tibor bv-dandártábornoknak, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának - tartalmazza a közlemény.

A miniszter ezzel egyidőben kinevezte a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának Bozsó Zoltán bv-dandártábornokot, a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnokának Biczó László bv-dandártábornokot, a Szombathelyi Országos  Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoki teendőinek ellátásával pedig Dömény Sándor bv-vezérőrnagyot bízta meg - közölte a Belügyminisztérium.

Az elbocsátás lehetséges okairól csütörtökön az RTL Klub számolt be.

Szilveszteri buli videót küldtek a családnak a tiszalöki börtön lakói. Ezt állítja az adó egy nézője, aki a felvételt feltöltötte az RTL oldalára. A mobiltelefonnal készült videón táncolnak és énekelnek a rabok a körletben. Pedig a börtönben a telefonálásnak szigorú szabályai vannak, az elítélteknél csak ellenőrzött, úgynevezett rabtelefonok lehetnek, azok viszont fotózásra, vagy videó készítésére nem alkalmasak. Az RTL a felvételt elküldte a büntetésvégrehajtáshoz, ahol azt közölték, a belügyminiszter indoklás nélkül visszavonta három büntetésvégrehajtási vezető kinevezését: a tiszalöki, a budapesti és a szombathelyi parancsnokét. "Úgy tűnik, a szombathelyi börtönben is lazábbak a szabályok" - szerepel a videóban.

Az erről készült híradást itt nézheti meg.

Frissítés

Zárkájában készített magáról fotókat, majd a képeket az egyik közösségi portálra is feltöltötte január elsején egy fegyházbüntetését töltő férfi a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben - írta a Vas Népe online, a vaol.hu. Az MTI pénteken 9.26-kor kiadott híre.

A portál szerint ez is oka lehetett annak, hogy Pintér Sándor belügyminiszter csütörtöki hatállyal indoklás nélkül visszavonta Tóth Tamás Tibor dandártábornoknak a Szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának vezetői kinevezését. Ugyanazon a napon a belügyminiszter egy budapesti és a tiszalöki fegyintézmény vezetőjét is leváltotta.

A vaol.hu egy olvasó levelére hivatkozva azt írta, hogy a Dominó becenévre hallgató elítélt annak a Csonnó-klánnak a tagja, amely 2004 és 2010 között szociálisan hátrányos helyzetű embereket "csicskáztatott". 

A Veszprém Megyei Törvényszék 2014 november 27-én Cs. S.-t, társtettesként elkövetett zsarolás miatt - mint többszörös visszaesőt - öt év fegyházra ítélte.

A Vas megyei portál cikke kitér arra, hogy a börtönszabályzat értelmében fegyház fokozatban a legenyhébb esetben is legfeljebb heti négy alkalommal tíz perc telefonálás megengedett. Az elítélt férfi azonban saját bejegyzése szerint "királyként" élhetett a szombathelyi börtönben, és január elsején még arra is volt lehetősége, hogy újévkor köszöntse ismerőseit.

Fotó: future-fm.hu 

.