Köd és mínuszok - enyhülés hétvégén sem lesz

2017.01.18. 17:17

Kemény éjszakai fagyokra van kilátás.

A hét második felében újból kemény éjszakai fagyokra van kilátás, a derült, hófödte tájakon -20 foknál is hidegebb lehet. Számottevő csapadék már a délnyugati határvidéken sem valószínű. Hajnalban foltokban zúzmarás köd képződhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet délen -4, -8, északon -7, -14 fok között alakul, de  éjszakánként a derült, szélcsendes, vastagabb hóval borított tájakon - elsősorban az Alföld északi felén és az Északi-középhegység térségében akár -20, -22 fokot is mutathatnak a hőmérők.

A Dunántúl északi részén a hajnali, reggeli órákban foltokban sűrűbb köd képződhet, helyenként gyenge ónos szitálás vagy hószállingózás is lehet.

A legtöbb helyen napközben is fagyni fog, fagypont köré inkább csak a hómentes, napsütéses területeken melegedhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 0, -6 fok között várható

Hétvégén hajnalonként ugyanakkor egyre többfelé képződhet majd pára, zúzmarás köd, melynek egy része napközben is tartósabban megmaradhat. Ezeken a tájakon délután is csak -10 fok közelében alakulhat a hőmérséklet.

.