Súlyos sérültek - Busz és terepjáró ütközött (Frissítve!)

2017.02.02. 12:09

Egy ember életveszélyesen, három súlyosan, nyolc pedig könnyebben megsérült a csütörtök reggeli rábapatonai balesetben, amelyben egy menetrend szerint közlekedő autóbusszal karambolozott egy terepjáró - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtök délben az MTI-t.

Füves Tamás elmondta, hogy a terepjáró az eddigi információk szerint nem a látási és útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett, amikor összeütközött a szemből szabályosan érkező busszal.

A terepjáró vezetője súlyos, életveszélyes, két utasa súlyos sérüléseket szenvedett. A buszon húszan utaztak, közülük egy ember súlyosan, nyolc könnyebben sérült meg. 

A korábban teljes szélességében lezárt Rákóczi utcában félpályán már megindult a forgalom. 

Frissítés

Nincs életveszélyben annak a terepjárónak a vezetője, amelyik csütörtök reggel karambolozott egy menetrend szerint közlekedő autóbusszal Rábapatonán - közölte a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója az MTI érdeklődésére.

Oláh Attila elmondta, hogy összesen tizenegy embert vittek kórházba, közülük hárman súlyosan, nyolcan könnyebben sérültek meg, többségüket már hazaengedték.

A három súlyos sérült között van a terepjáró vezetője és utasa, valamint egy fiatal férfi, aki a buszon utazott. A súlyos sérültek combcsont-, felkar-, borda- és arckoponyatöréseket szenvedtek, folyamatosan műtik őket. 

Fotó: Krizsán Csaba (MTI)

.