Szombathelyi férfi vezette a bűnözői csoportot, több mint 600 bűncselekményt követtek el

2017.03.01. 17:25

Ausztria területén működő magyar bűnözői csoport tagjait fogták el osztrák és magyar rendőrök. Az elkövetők szinte kizárólag nagy értékű kerékpárokat loptak el, több mint 600 betörés elkövetésével gyanúsítják őket - hangzott el a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán Salgótarjánban tartott sajtótájékoztatóján.

Bárnai Balázs, a rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: a 12 gyanúsított a 608 betöréssel mintegy 600 ezer euró (185 millió forint) kárt okozott, elsősorban Alsó- és Felső-Ausztriában.

A csoport néhány tagját 2016 nyarán fogták el. Mivel egyikük Nógrád megyei, az osztrák rendőrök felvették a kapcsolatot a nógrádi rendőrökkel. A 12 gyanúsított egyébként Magyarország több vidékéről származik, vezetőjük szombathelyi; heten előzetes letartóztatásban vannak.

A police.hu-n megjelent híradás szerint a csoportot a 40 éves szombathelyi Zs. Rajmund vezette, őt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Nyomozó Alosztálya a Készenléti Rendőrség munkatársainak segítségével 2016 novemberében Budaörsön egy bevásárlóközpontban fogta el.

A büntetőeljárást Ausztriában folytatják le.

Erwin Meindlhumer, a felső-ausztriai tartományi rendőrség bűnügyi igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, a gyanúsítottak főleg lakóépületek pincéit törték fel. A kerékpárokat Magyarországon értékesítették.

Fotó: police.hu

.