Az LMP csőbe akarja húzni a Fideszt

2017.04.01. 12:00

LMP az Országgyűlés elé terjeszti a Fidesz által elfogadott EPP-határozatot.

A Fidesz az Európai Néppárt máltai kongresszusán ismét bebizonyította, hogy teljesen mást mond a magyar embereknek, mint európai partnereinek - kezdődik a párt honlapján megjelent hír. A kormánypárt megszavazta ugyanis az ENP elnökségének azon határozatát, amely az orosz “információs hadviselést Putyin Európa elleni támadásának integráns részeként” írja le.

Az LMP ezért a magyar parlament elé terjeszti az EPP a Fidesz által már megszavazott, az orosz dezinformációs hadviselés elleni fellépésre sürgető határozatának magyar fordítását. A párt őszintén reméli, hogy a Fidesz-frakció ezt is meg fogja szavazni.

A Fidesz által vezetett kormány itthon elégedetten nyugtázza, hogy a köztelevízió szolgai módon veszi át az orosz állam által kitartott propagandaorgánumok álhíreit, az LMP javaslatait az orosz dezinformációs kampányok elleni parlamenti fellépésre pedig indoklás és mérlegelés nélkül söpri le az asztalról.

Az LMP szerint a Fidesznek színt kell vallania: a közös európai fellépést támogatja-e a növekvő orosz agresszióval szemben, vagy itthoni közléseivel és döntéseivel összhangban továbbra is kiszolgálja-e majd a Putyin-rezsimet, akár saját polgárai megtévesztésének árán is - olvasható az LMP honlapján.

.