Hirdetés

Hány határsértőt fogtak el az elmúlt hetekben?

2017.04.10. 07:19

Nyolc határsértőt tartóztattak fel péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

Hirdetés

Illusztráció. Katonák a magyar-szerb határátkelőhelynél Tompán 2017. április 6-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken három, szombaton és vasárnap kettő-kettő jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és ukrán határszakaszon csupán egy migránst fogtak el.

A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült fel bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Illusztráció. Egy menekült a magyar-szerb határ szerb oldalán, a vajdasági Kelebiánál, a tompai határátkelő közelében 2017. április 6-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor     

Az elmúlt héten az ország területén összesen 32 migránst tartóztattak fel, és kísértek vissza a rendőrök.

A megelőző héten - március 27-től április 2-ig - ez a szám 35 volt.

A román és ukrán határszakaszon összesen kilenc migránst fogtak el az elmúlt héten - derül ki a rendőrségi összesítésből.

.