Egyre inkább rákapunk a grillezésre

2017.05.18. 10:09

A grillkolbász iránti kereslet tavaly 19 százalékkal, 2,3 milliárd forintra nőtt, de jelentősen megugrott a grillfűszer és a grillsajt értékesítése is.

Egyre meghatározóbb a magyarországi kiskereskedelemben a grillszezon – derült ki a Világgazdaság érdeklődésére a Nielsen által közölt adatokból. 

Illusztráció. Fotó: Pixabay

Csak a grillkolbászok, -fűszerek és -sajtok éves forgalma meghaladja a 3,5 milliárd forintot, az áruházláncok pedig további növekedést várnak.

A kolbászárak hullámoztak a grillszezon során, a fűszer viszont folyamatosan drágult, tavaly június-júliusban már 5490 forintba került átlagosan egy kilogramm grillfűszer-keverék. Az eladás jellemzően a késő tavaszi–nyári hónapokra, májustól augusztusra koncentrálódik, a teljes grillkolbász-forgalom 78 százaléka esik a főszezonra, ugyanez az arány a grillfűszereknél 55 százalék.

Erősödik a gázgrillek, illetve a faszenes változatok iránti kereslet. A kisebb sütőfelületű faszenesek forgalma stagnál, ugyanakkor továbbra is népszerűek a betongrillek - közölte Nagy Szilvia, a Praktiker kategóriamenedzsere.

A teljes cikk itt olvasható el.

.