Humánmeteorológia: koncentrálási nehézségek és alvászavarok léphetnek fel

2017.06.15. 06:41

Csütörtökön sem befolyásolja front a humánmeteorológiai helyzetet, továbbra is a tartósan meleg idő okozhatja a legtöbb panaszt. Állandósulni látszik a fáradékonyság, sokan egyre figyelmetlenebbé, szétszórtabbá válhatnak. Esténként többen álmatlansággal, alvászavarral küzdhetnek.

Csütörtökön nem érvényesül fronthatás, ugyanakkor a tartósan meleg idő egyre jobban megviselheti az arra fokozottan érzékenyeket. Az éjszakai alváshiánytól sokan reggel nehezen ébredhetnek, és napközben sem tudnak szabadulni a folytonos fáradtság-érzéstől. Többen egyre figyelmetlenebbé és szétszórtabbá válhatnak, a koncentrálási problémák pedig úgy a munkahelyen, mint a mindennapi teendők során sok kellemetlenséget okozhatnak.

Ha Önnek is élénkítésre lenne szüksége, napközben iszogasson jázminos zöld teát, illetve fogyasszon enzimekben gazdag csírákat, amelyek szintén képesek energizálni a szervezetet.

A melegedést nehezebben viselőknek esténként csak sokára és nehezen álom a szemére, nyugtalanul forgolódnak, és a felületes alvásból gyakran felébrednek. Számukra a levendula nyújthat hathatós megoldást, amelyet illóolaj, vagy fürdősó formájában fürdéskor, illetve teaként fogyasztva is sokat segíthet az álmatlanság leküzdésében.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.