Hirdetés

Ezeket felejtjük otthon, ha nyaralni megyünk

Ezeket felejtjük otthon, ha nyaralni megyünk

2017.08.18. 09:18

Leggyakrabban azok a tárgyak maradnak véletlenül otthon, amiket még közvetlenül az elutazás előtt is használunk, vagy épp ellenkezőleg: szinte csak akkor van rájuk szükség.

Hirdetés

Fürdőruha, telefontöltő, fogkefe marad ki a bőröndből leggyakrabban.

Minden negyedik utazóval előfordult már, hogy nyaraláskor éppen a fürdőruha maradt otthon. Csomagoláskor leggyakrabban kifelejtett tárgyak sorát a telefontöltő és a fogkefe követi.

A tetőig megpakolt autó látványa ismerős lehet, ám ennek ellenére nagy valószínűséggel még így is otthon marad valami, amire nyaraláskor szükség van.

Sorrendben leggyakrabban a fürdőruha, a telefontöltő, a fogkefe, valamilyen irat, illetve a nyaralás egyik fontos kelléke, a papucs nem »utazik « velünk, vagyis azok a tárgyak, amiket még közvetlenül az elutazás előtt is használunk, vagy épp ellenkezőleg: szinte csak akkor van rájuk szükség.

Ami pótolható, azért nem aggódunk túlzottan, inkább kölcsön kérjük, vagy újat veszünk, bár akadnak extrém esetek is. Volt aki fésű hiányában 3 napig egy villával szedte rendbe frizuráját külföldön, míg végre sikerült egy újat vásárolnia.

Ennél sokkal komolyabb problémát jelent, ha valaki gyógyszeréről – inzulinról vagy fontos szívgyógyszerről - feledkezik meg.

Iratok, bankkártya, telefon

A Doklist.com és a Szallas.hu kutatásából kiderült, hogy a magyar utazók sorrendben a személyes iratokat, bankkártyát, illetve mobiltelefont tartják a legfontosabb utazási kelléknek. Nem egy beszámoló szólt arról, hogy útlevél hiányában a határról fordult vissza a család, így a személyes irat, mint legfontosabb kellék, nem okozott nagy meglepetést. A mobil már annál inkább, mely a toplistán a készpénz előtt szerepelt, tíz éve ez még elképzelhetetlen lett volna.

Önnek mi maradt már ki a bőröndjéből egy nyaralás során?

 

 

.