Hirdetés

Új parkolókat adtak át Szombathely belvárosában
Szombathely.hu - Benkő Sándor

Új parkolókat adtak át Szombathely belvárosában

2017.10.24. 14:40

46 új parkolót adtak át Szombathely belvárosában, de 56 parkoló megszűnt.

Hirdetés

46 új parkolót adtak át Szombathely belvárosában, de ugyanakkor 56 parkoló megszűnt a Berzsenyi tér átalakításával.

 

46 db új parkolóhelyet alakított ki Szombathelyen a Kőszegi utca 11-17. és 23. szám alatti ingatlanok belső tömbjében.
A zárt parkoló sorompós beléptetőrendszerrel működik, térfigyelő kamerákkal is felszerelt, biztonságos, igényes parkolási lehetőséget teremt a gépjárművezetők számára. 

Szombathelyen mintegy 3000 fizető parkolóhely áll az autósok rendelkezésére.
A Berzsenyi tér átalakításával megszűnt 56 darab, többek között ezeket a kieső helyeket pótolja a Kőszegi utca 11-17. és 23. alatti ingatlanok tömbbelsőjében kialakított 46 db közforgalmú parkolóhely.

A beruházás 55 millió forintba került, megvalósítása a Szent Márton emlékévhez kapcsolódó fejlesztések keretében vált lehetségessé.

Az újonnan létrehozott parkoló a Kőszegi utca 23. felől, az „APEH parkolón” keresztül, illetve a Kőszegi utca 11-17. felől, a már meglévő parkolón áthaladva közelíthető meg.

A díjfizetés sorompós beléptető rendszerrel biztosított, melynél kizárt a büntetés lehetősége, hiszen a sorompó kilépéskor csak a parkolt idő alapján kiszámított díj megfizetése után engedi távozni az autóst, aki akár papírpénzzel, vagy paypass-os bankkártyával is rendezheti a parkolási díjat.

A parkolóban egy óra tartózkodás hétfőtől péntekig 8-18 óráig 240 forintba kerül, az esti órákban, 18-08 óráig 20 forint, ahogy hétvégén is.

10 ezer forintért pedig havi bérletet is lehet venni, amely nem rendszámhoz kötött, így egy családon belül több autóra is használható (egy időben ugyanakkor csak egy gépjármű tud a bérlettel parkolni). Fotók: Szombathely.hu - Benkő Sándor

Galéria

.