Hirdetés

Itt számíthat forgalomkorlátozásokra kedden Budapesten
MTI Fotó Mónus Márton

Itt számíthat forgalomkorlátozásokra kedden Budapesten

2017.11.27. 21:45

Erre semmiképp se menjen: Zárva marad a Lánchíd, a Széchenyi István tér, az Apáczai Csere János utca és ezek környékei, továbbá a Pesti alsó rakpart a Jászai Mari tér és a Március 15. tér között.

Hirdetés

A kínai miniszterelnök látogatása és a Kína-Kelet-Közép-Európa (KKE) csúcstalálkozó miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapest több pontján kedden is.

Szerdáig zárva marad a Lánchíd, a Széchenyi István tér, az Apáczai Csere János utca és ezek környékei, továbbá a Pesti alsó rakpart a Jászai Mari tér és a Március 15. tér között.

A lezárások miatt változik egyes közösségi közlekedés menetrendje is, a 16-os autóbusz rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között visz utasokat, ezért a budai Vár közösségi közlekedéssel csak a Széll Kálmán tér felől lesz elérhető.

A 105-ös busz két szakaszon, megosztva közlekedik, a Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér közötti szakasz kimarad, a Boráros tér felé közlekedő 15-ös és 115-ös busz a 9-es járat vonalára terelve közlekedik a Kossuth tér és az Üllői út között, a 916-os és a 990-es éjszakai busz a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik.

 

Kedden lezárják a forgalom elől a Kossuth Lajos teret és környezetét 12 órától várhatóan 21 óráig, továbbá 14 és 15 óra között, majd 19:30 és 20:30 között mintegy fél órára a Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca útvonalat is. 

A Kossuth Lajos tér lezárása miatt 12 órától várhatóan 21 óráig az M2-es metró az állomáson megállás nélkül áthalad, a 2-es villamos pedig rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Széchenyi István tér között közlekedik.

Kora délután és este a Bajcsy-Zsilinszky út és az Alkotmány utca forgalma korlátozásának idején módosul továbbá a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 78-as trolibusz, valamint 9-es, a 15-ös, a 115-ös busz közlekedése is.

Ezeken kívül más fő közlekedési útvonalakat is lezárnak, ezért a BKK kéri a fővárosban közlekedőket: aki a belvárosba tart, lehetőség szerint ne gépkocsival közlekedjen, válassza a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokat.

.