Hirdetés

Havazás - Még mindig nincs áram 18 Vas és Zala megyei településen

Havazás - Még mindig nincs áram 18 Vas és Zala megyei településen

2018.02.08. 15:07

A havazás miatt 23 településen volt áramszünet reggel.

Hirdetés

2018. február 8-án délutánra már csak tizennyolc településen 1373 fogyasztónál szünel - a délelőtti állapot szerint -  az áramszolgáltatás Vas és Zala megyében - közölte az MTI-vel az E.ON  szóvivője.

Varga Ivett tájékoztatása szerint Zalában 952, Vasban pedig 421 fogyasztót érint az áramszünet. A legtöbb hiba hajnali 3 óra 30 perckor történt, ekkor még több mint hétezer fogyasztót érintett, a hibák elhárításán folyamatosan dolgoznak, de napközben keletkeztek újabbak.
 Hozzáfűzte: az áramkimaradást az okozta, hogy erdős területeken a hó súlya miatt fák dőltek az elektromos vezetékekre a középfeszültségű hálózat több szakaszán.
Szavai szerint egy-egy vonalon gyakran több 20-25 méter magas fát kellett eltávolítani ahhoz, hogy az elszakadt vezetékek helyreállítását megkezdhessék szakembereik. Munkájukat nehezíti, hogy erősen felázott erdős talajon kell közlekedniük.

MTI Fotó: Varga György

Vas és Zala megye 23 településén volt áramszünet csütörtök reggel - közölte honlapján a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tájékoztatás szerint az áramszünet, amelyet a hó okozott, 1800 fogyasztót érintett.

.