Tájékoztató nap lesz az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Bolyaiban szombaton.

Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium a 2018/2019-es tanévben két első osztályt indít jó iskolaérettségi szinttel rendelkező gyermekeknek.

2018. február 10-én (szombaton) 10 órától

tájékoztató napot tart, ahol megismerkedhetnek az iskola programjával, a beiratkozás módjával.

Bővebb információt a www.bolyaigimnazium.elte.hu honlapunkon a Szülőknek/Beiskolázás link alatt találhatnak.

 

  • Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium a 2018/2019-es tanévben – az előző évekhez hasonlóan – két első osztályt indít 12 évfolyamos szerkezetben 6, illetve 7 éves, jó iskolaérettségi szinttel rendelkező gyermekeknek. A 12 évfolyamos szerkezet a 4 éves alapozó (alsó tagozatos) szintet, és a ráépülő 8 évfolyamos gimnáziumot jelenti.
  • A tanulók 5. osztálytól (eredményeiktől, haladási tempójuktól függően) az általános iskolai felső, emelt óraszámú idegen nyelvi tagozatunkon is továbbhaladhatnak, ahonnan később lehetőségük nyílik 4 évfolyamos gimnáziumi tagozatunkon is továbbtanulni.


A 12 évfolyamos iskola célja a széleskörű műveltség megalapozása, pozitív értékrend kialakítása és gimnáziumi oktatás keretében a felsőfokú tanulmányokra való előkészítés. Az alsó tagozat osztályaiban is meghatározó a szeretetelvű, érték- és személyiségközpontú nevelés.

A szokványos tantervi feladatok mellett fontos az egyéni adottságok és képességek feltárása, az együttműködési normák kialakítása, a kommunikáció, a művészeti kifejezés képességek, s a mozgáskultúra életkornak megfelelő kibontakoztatása, majd 3-4. osztálytól a tehetséggondozás.

Az iskolában a gyerekek az első osztálytól angol vagy német nyelvet tanulnak. Mindennapos testnevelés keretén belül tanulják a néptáncot, az úszást, és a 6. osztály végére vízbiztos úszástudással rendelkeznek. 

Az informatika oktatására heti 1 órában a 4. osztálytól kerül sor, ekkor kezdődik a tízujjas vakírástechnika tanítása is.
A beiskolázás a körzeti elv alkalmazása nélkül történik. A szülők a gyermekekkel való játékos iskolaérettségi foglalkozás eredménye és az iskola javaslata alapján írathatják gyermekeiket az első osztályok egyikébe.

Sok szeretettel várnak minden kedves szülőt és gyermeket.

A TÁJÉKOZTATÓ NAP IDŐPONTJA: 2018. FEBRUÁR 10. (SZOMBAT) 10 ÓRA.

 

 

.