Hideg - Újabb figyelmeztetés van érvényben

2018.02.28. 17:58

Az idei tél leghidegebb éjszakája valószínű.

Már Vas megyében sincs lezárt út. Azért a hófúvásokban korábban érintett területeken még időszakosan téliesebb útviszonyokra számíthatnak a közlekedők, ezek megszüntetésén is folyamatosan dolgoznak szakemberek. - írja a Közút.

A gyorsforgalmi utak burkolata többnyire száraz, helyenként sónedves vagy felszáradóban van. A főutak többnyire sónedvesek, vagy felszáradóban vannak. Sárvár, Marcali, Harkány, valamint Kápolnásnyék térségében előfordulnak latyakos útszakaszok is. A mellékutak többsége sónedves, a Dunántúlon többnyire latyakos, letaposott havas.
A látási viszonyok mindenütt kielégítőek. Jellemzően szélcsend van vagy gyenge a légmozgás, de Szentes, Makó, Szikszó és Sátoraljaújhely térségében erős szél fúj.
A hőmérséklet -12°C és -1 °C között alakul.

Útinform

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.03.01. csütörtök éjfélig

Havazás:

Ma a továbbiakban már csak helyenként (főként a középső megyékben és délkeleten, délen) lehet hószállingózás, gyenge havazás (kb. lepel - 1, 2 cm). Csütörtökön délutántól, estétől délnyugaton, délen újabb havazás kezdődik, éjfélig délnyugaton, délen lepel-5 cm porhó várható. Az 5 cm körüli hómennyiség Baranyában és Somogy megye déli felében valószínű.

Megszűnő hófúvás:

Ma az olykor erős (45-50 km/h) északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon, az Alföld keleti felén és Borsodban hordhatja a frissen lehullott havat. Nyugaton déltől, délutántól, keleten estétől mérséklődik a légmozgás és megszűnik a hófúvás.

Extrém hideg:

Az idei tél leghidegebb éjszakája valószínű. Az ország nagyobb részén -15 fok alatti hőmérsékletek valószínűek, a Dunántúl délnyugati, nyugati megyéiben és az Északi-középhegység völgyeiben -20 fok alatti hőmérsékletek valószínűek.

Országos Meteorológiai Szolgálat

.