Hirdetés

Ismét mehetnek a kamionok Horvátországba

Ismét mehetnek a kamionok Horvátországba

2018.02.27. 15:49

Újra közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb teherautók.

Hirdetés

Újra közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb teherautók a 76-os főúton Katafa és Zalaegerszeg között - tájékoztatta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kedden, kora délután az MTI-t.

Egyed László közölte: a korlátozást korábban azért rendelték el, hogy a hófúvásban a nehézgépjárművek ne akadjanak el, a közlekedés feltételei azonban javultak, így a korábbi rendelkezést visszavonták.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arról tájékoztatott, hogy a horvát hatóságok visszavonták a kamionforgalmat korlátozó reggeli intézkedésüket, így 13 órától újra behajthatnak Letenyénél Horvátországba a 7,5 tonnánál nehezebb járművek.

Megindult a 7,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárművek forgalma a barcsi határátkelőnél is Horvátországba és a 61-es főúton Böhönyénél, Nagykanizsa irányába kedd délután - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Emlékeztettek: a határátkelőnél hétfő éjszaka, a 61-es utat illetően kedden elrendelt forgalomkorlátozásra, azzal együtt a kamionoknak a 68-as útra, Marcali irányába terelésére a rendkívüli időjárás miatt volt szükség.

.