Hirdetés

Július elsejétől visszaigényelhető a KRESZ-tanfolyam díja

Július elsejétől visszaigényelhető a KRESZ-tanfolyam díja

KRESZ-tanfolyam

MTI

2018.07.01. 08:47

Itt lehet majd igényelni a KRESZ-tanfolyam és vizsgadíj támogatást.

Hirdetés

Július elsejétől a kormány megtéríti a KRESZ-tanfolyam és vizsga díját is a húsz évnél fiatalabbaknak.

A visszatérítés 25 ezer forintig jár sikeres vizsga esetén és akkor is igényelhető, ha valaki nem azonnal a KRESZ-vizsga után vesz részt a gyakorlati oktatáson.

Ez azt jelenti, hogy

25 ezer forintig a diákok sikeres vizsga esetében visszaigényelhetik a költségeiket

A visszaigénylés a B kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzésére vonatkozik; a tanfolyam elvégezhető hagyományos tantermi, vagy online, elektronikus formában.

A szakemberek abban bíznak, hogy a támogatás ösztönözni fogja a diákokat, hogy minél hamarabb ismerkedjenek meg a KRESZ-szabályaival. A kormány célja, hogy támogassa a fiatalok mobilitását, ezzel növelve a munkaerőpiacon való elhelyezkedésük esélyeit.

A KRESZ-tanfolyamot évente csaknem ötvenezer húsz évnél fiatalabb diák kezdi el, közülük csaknem harmincezren sikeresen teljesítik is a vizsgát.

Azok, akik igénybe vennék a támogatást, az Új Nemzedék Központnál érdeklődhetnek, az utólagos visszatérítést elektronikusan is lehet majd igényelni.

Tájékoztatása szerint július 1-jén elindítják a www.kreszvizsga.ujnemzedek.hu oldalt, ahol minden, a programmal kapcsolatos információ elérhető lesz.

A fiatalok telefonon is érdeklődhetnek: az Új Nemzedék Központ a +36 30 711 0643 vagy a +36 30 711 8280 telefonszámon call centert működtet, hétfőtől csütörtökig 9-16, pénteken 9-14 között fogadják a hívásokat.

A visszatérítés menetéről a Magyar Államkincstár tud felvilágosítást adni. A tanfolyam és a vizsga díját postai és elektronikus úton lehet visszaigényelni. 
 

.